Waarom naar de trimsalon?

Waarom naar de trimsalon?
In feite is voor bijna iedere hond een regelmatig bezoek aan de Trimsalon aan te raden Ook kruisingen en kort-harige honden kunnen Verschrikkelijk verharen! 
Afhankelijk van de vacht van de hond,houdt trimmen in: scheren,knippen,uitdunnen,plukken,strippen, wassen 
föhnen,kammen en/of borstelen. 
Bouviers, Schnauzers, de meeste terriërrassen en alle overige Ruwharige honden worden geplukt. 
Dat wil zeggen dat de bovenste dode haarlaag met de hand of met een trimmes verwijderd word, zodat de nieuwe vacht alle ruimte krijgt om zich optimaal te ontwikkelen. 
Wanneer u dit zou nalaten loopt u het risico dat uw hond jeukklachten krijgt, zich gaat stukbijten en bij de dierenarts terecht komt. 

Spaniels, Setters, Retrievers etc. worden waar mogelijk uitgeplukt en verder met een speciaal getande schaar uitgedund en gemodelleerd. 
Poedels en honden met hetzelfde vachttype worden geschoren en/of geknipt in elk gewenst model. 
In de winter kunt u uw hond ook laten trimmen, eventueel kan de vacht wat langer blijven Bedenk echter dat honden meer last van vocht dan van kou hebben en ...lang haar blijft lang nat. 
Ook hoort bij het trimmen het schoonmaken van de oren, knippen van de nagels,verwijderen van teken, het constateren van vlooien en natuurlijk een goed advies over de algehele verzorging van uw hond. 
Mocht ik op de trimtafel een eventuele medische afwijking of besmettelijke aandoening constateren dan zal ik u (indien nodig) doorverwijzen naar de dierenarts.